Papit

Mikko Alava

Moikka. Olen toiminut kirkkoherrana Agricolan suomalaisessa seurakunnassa vuodesta 2020. Olen kokenut kirkkoherran työn monipuolisena ja merkityksellisenä. Työpäivät ovat vaihtelevia, mikä sopii luonteelleni hyvin. Kirkkoherran työ jakautuu karkeasti kolmeen osa-alueeseen: hallintoon, johtamiseen ja seurakuntatyöhön.

Vapaa-aikani kuluu lapsiperhearjen merkeissä. Omat harrastukseni liittyvät ulkoiluun ja liikuntaan.

Jos tuntuu, että voin olla avuksi, niin ota ihmeessä yhteyttä.

Marjo Ehn

Hei

Teen perinteistä seurakuntapastorin työtä, joka pitää sisällään jumalanpalvelukset, kasteet, hautaan siunaamiset sekä avioliittoon vihkimiset ja siunaamiset. Työkieleni on ensisijaisesti suomi, mutta tarvittaessa toimitus sujuu myös englanniksi ja ruotsiksi.

Papin töiden lisäksi olen vapaaehtoisten pappi. Vapaaehtoisten pappina saan olla kehittämässä yhdessä muiden kanssa seurakuntaa yhä enemmän siihen suuntaan, että jokainen voi löytää seurakunnasta oman paikkansa.  Kun sinulla on halu tulla mukaan seurakunnan toimintaan, ole minuun yhteydessä. Etsitään yhdessä sinulle mielekästä tehtävää ja tekemistä.

Muita ammattejani ovat pari- ja seksuaaliterapeutti sekä työnohjaaja. Niistä on paljon hyötyä seurakunnan työssä. Kun sinulla on pohdittavaa omissa ihmissuhteissasi tai elämässäsi yleensä, ole minuun yhteydessä. Etsitään yhdessä valoa tilanteeseesi.

Tuire Huovinen-Westerlund

Kappalainen, rovasti

Olen kokenut pappi - kirkon hommissa viidellä vuosikymmenellä, joista 10 vuotta kansainvälisissä tehtävissä Suomen Lähetysseurassa.  Toimitukset sujuvat paitsi suomeksi myös suomi/ruotsi-yhdistelmällä tai englanniksi.  Aloitin työt Lapinjärvellä 2011 ja työ jatkui seurakuntafuusion jälkeen 2019 Agricolan suomalaisessa.  Pidän siitä, että meillä on maalais/pikkukaupunkiluksusta: messut, kastehetket, vihkimiset harjoituksineen ja hautajaiset muistotilaisuuksineen ehtii hoitaa ilman kovaa kiirettä. Parhaat keskustelut käydään usein kylänraitilla tai keittiön pöydän ääressä.  Vapaa-aikana samoilen tai pyöräilen kyläteillä kuunnellen luonnon ääniä, äänikirjoja tai ajankohtaisia podcasteja.

Karoliina Karulinna

Seurakuntapastori

Minut voit tavata perhekerhoissa, Sylivauva-kerhossa, Odottavien iltakahvilassa, Perhemessuissa sekä seurakunnan tapahtumissa.

Lisäksi teen seurakuntamme viestintää (erityisesti somea) sekä rippikoulutyötä.

Vastaan seurakunnan kasvastuksen työalasta, joten olethan minuun yhteydessä jos sinulla on perheille, lapsille tai nuorille suunnattuun toimintaan liittyen kysyttävää tai ideoita.

Raimo Savolainen

Seurakuntapastori

Olen palvellut 32 vuotta papintehtävissä alueen seurakunnissa ja merimieskirkolla. Loviisaan tulin vuonna 2005. Kotoisin olen Jyväskylästä, asun Kotkassa nykyisin perheeni kanssa. Harrastan retkeilyä ja liikuntaa. Partiotoiminta ja Lapinmatkailu on ollut sydäntäni lähellä.