Avioliiton esteiden tutkinta

Ennen avioliittoon vihkimistä on tehtävä esteiden tutkinta. Siten selvitetään että avioliitolle ei ole lain mukaisia esteitä, kuten jo voimassaoleva avioliitto tai liian läheinen sukulaisuussuhde. Lue lisää esteidentutkinnasta.

Esteiden tutkintapyyntö on tehtävä viimeistään viikko ennen häitä. Esteiden tutkinta on voimassa neljä kuukautta.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi tehdä sähköisesti, jolloin tarvitsette pankkitunnukset tunnistautumista varten. Lisätietoja antaa Vantaan aluekeskusrekisteri p. 09 8306 345 (kl 9-15) tai vantaa.keskusrekisteri@evl.fi. Kuulutuksista voit olla yhteydessä myös suoraan seurakuntaan, p. 044 722 9229 tai agricolanseurakunta@evl.fi.

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Esteiden tutkintaa pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus