Rippijuhlat

Rippikoulu on nuorelle usein hyvin merkittävä kokemus. Ajallisesti se osuu elämänkaaren kohtaan, jossa ollaan kasvamassa kohti aikuisuutta. Kirkossa pidettävä konfirmaatio antaa nuorelle täysvaltaisen seurakuntalaisen oikeudet.

Rippijuhlan voi järjestää kotona tai jossakin toisessa sopivassa paikassa kuten seurakunnan vuokrattavissa tiloissa. Lisätietoa tilavarauksista ja hinnoista löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Konfirmaatio Loviisan kirkossa.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen