Onneksi olkoon!

Lapsen syntyminen merkitsee kodin elämässä suurta muutosta. Vanhempien vastuulle uskotaan kokonaan uuden elämän vaaliminen.

Onnittelemme teitä lapsenne syntymän johdosta.

Toivomme, että lapsenne saatettaisiin pyhässä kasteessa Jumalan lapseksi, seurakunnan jäseneksi. Kasteessa vanhemmat sitoutuvat kasvattamaan lapsensa kristillisesti. Tässä tehtävässä kummit toimivat apuna.

Myös seurakunta haluaa antaa tukensa teille tässä elämänne uudessa vaiheessa. Toivomme, että kaste voitaisiin toimittaa lapselle kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Kaste voidaan toimittaa erikseen sovittavana aikana Loviisan tai Valkon kirkossa tai kotona. Kirkkokasteen jälkeen pappi mielellään osallistuu pyydettäessä vielä kotona vietettävään juhlahetkeen.

Kun haluatte järjestää ristiäiset eli kastetilaisuuden, ottakaa yhteyttä seurakuntatoimistoon.

Kaste. Vauva, äiti ja pappi.