videotervehdyksen voit katsoa tästä:  https://www.youtube.com/watch?v=2sTuR8hY7nE

Kirkkoherran tervehdys!

1.6.2020 16.10

Puolustajana puolellasi

Kirjoitan tätä helluntaina. Tasan kuukausi on kulunut siitä, kun aloitin seurakunnassa kirkkoherrana. Aika on mennyt nopeasti. On helppo todeta, että pääsin hyvään seurakuntaan töihin! Olen saanut kohdata hienoja ja osaavia luottamushenkilöitä ja työntekijöitä. Kiitos lämpimästä vastaanotosta.

Harmikseni joudun toteamaan, että seurakuntalaisten kasvokkaiset tapaamiset ovat olleet vähäisiä, sillä koronarajoitukset ovat pitäneet ovet toukokuussa suljettuina. Kesäkuussa tämä muuttuu ja yksi askel kohti tavanomaista otetaan, kun messut avautuvat seurakuntalaisille. Tervetuloa!

Helluntaita vietetään kristillisen kirkon syntymäpäivänä. Sen toinen erityinen sisältö on Pyhän Hengen eli Puolustajan lähettämisessä.

Sana puolustaja ei ole joukkueurheilua seuraavan papin oma keksintö. Se on juuri se sana, jota Jeesus itse käytti. Hän lupasi kirjaimellisesti, että hänen seuraajilleen annetaan toinen puolustaja. Tämä toinen puolustaja on kanssamme loppuun asti, hän ei poistu luotamme tai rinnaltamme missään käänteessä.

Jeesus kutsuu Pyhää Henkeä toiseksi puolustajaksi. Ensimmäinen puolustaja on nimittäin Vapahtaja itse. Maan päällä kulkiessaan ja opettaessaan Jeesus näytti, mitä puolustaminen merkitsee.

Jeesus asettui toistuvasti pienen, heikon ja poljetun puolustajaksi. Hän oli syntisten ja juomarien ystävä. Hän meni ahneeksi tiedetyn, mutta parannusta tekevän veronkerääjän kotiin aterioimaan. Jeesus puolusti oikeudenmukaisuutta, kohtuutta ja toisen ihmisen kunniaa. Toinen puolustaja lähetettiin jatkamaan tätä työtä.

Tänä keväänä koronavirus on muuttanut monia asioita arjestamme. Kirkkokin on uudistunut, tehnyt digiloikkaa, jotta voisimme olla paremmin tukemassa ihmisiä ja mukana heidän arjessaan. Uusista toimintatavoista huolimatta kirkon perustehtävä ei ole muuttunut.

Kirkko osallistuu 2000 vuotta vanhaan ihmisen puolustamisen perinteeseen. Loviisan seudullakin kirkon tehtävänä on 1) saattaa ihminen yhteen kaikkivaltiaan ja armollisen Jumalan kanssa sekä 2) puolustaa jokaisen ihmisen elämää ja kunniaa.

Kuten todettua huomenna kirkot aukeavat taas koronarajoitusten jälkeen seurakuntalaisten käyttöön. Tervetuloa messuun – sanan, sakramentin ja pelastuksen salaisuuden ääreen!

Mikko Alava