videotervehdyksen voit katsoa tästä:  https://www.youtube.com/watch?v=2sTuR8hY7nE

Koronavirustilanteen vaikutuksia seurakunnassamme

13.3.2020 11.48

Yleistä

Seurakuntamme seuraa aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä maassamme. Kirkkohallitus on ohjeistanut seurakuntia 12.3. ja sen perusteella olemme ottaneet seurakunnassamme käyttöön ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä koronaviruksen varalle. Toimillamme pyrimme ennen kaikkea varmistamaan ettemme vaaranna muiden ihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien ikäihmisten terveyttä.

Jumalanpalvelukset

Seurakunnassamme järjestetään jumalanpalveluksia, mutta tarvittaessa osa messuista saattaa olla sanajumalanpalveluksia. Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautajaiset toki järjestetään. Olemme myös käytettävissä sielunhoidollisissa asioissa.  Kotikäyntien sijaan pyrimme ensisijaisesti olemaan yhteydessä puhelimitse.

Muu toiminta on peruutettu

Varotoimenpiteenä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi emme järjestä säännöllistä viikkotoimintaa, kuten kerhoja ja piirejä emmekä yksittäisiä muita tapahtumia. Varotoimi koskee myös koululaisten iltapäiväkerhoja.

Rippikoululaisten tapaamiset ja isoskoulutus siirtyvät myös myöhempään ajankohtaan. Työntekijät ottavat rippikouluasiassa yhteyttä.

Rajoitusten voimassaolo

Rajoitukset tulevat voimaan 16.3. ja ovat arviolta 30.4. asti. Toki tarvittaessa voimme nopeastikin palauttaa säännölliset toiminnat virustilanteen salliessa.

Yleisohje

Toivomme ettei seurakunnan toimintaan tulla flunssaoireisina muita suojellaksemme. Emme myöskään kättele, mutta hymyilemme ja nyökkäämme tervehtien näin muilla tavoin.

Diakonia

Diakonia-avustuksissa pyydämme olemaan yhteydessä diakoneihin ja meihin työntekijöihin voi olla yhteydessä missä tahansa asiassa.

Keskusteluapu

Me työntekijät olemme teitä varten ja meihin voi olla yhteydessä, jos kaipaa kuuntelevaa korvaa, keskusteluapua tai on muuta asiaa. Numerot löytyvät yhteystietosivuilta. Olemme tukena, vaikka emme järjestä kokoavaa toimintaa.

Nettisivuiltamme ja facebookista kannattaa seurata ajankohtaista tietoa tilanteen kehittymisestä.

Lisätietoja antaa vt. kirkkoherra Nina Rajamäki 040 610 4878.

Toivomme ja rukoilemme, että toimenpiteet auttavat ja tilanne normalisoituu pian. Rohkaiskoon meitä Apostolien tekojen sanat:

"Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä, hänessä me elämme, liikumme ja olemme." (Ap.t. 17:27-28)

Nina Rajamäki

vt. kirkkoherra, Agricolan suomalainen seurakunta