Ensimmäisiä askeleita

Tämä on Agricolan suomalaisen seurakunnan 36. päivä. Historia on vielä kovin lyhyt. Lyhyydestä huolimatta paljon on ehtinyt tapahtua.

Eri aloilla ja eri alueilla toiminta on käynnistynyt, olemme opetelleet tuntemaan uusia paikkoja, uusia henkilöitä, uusia tapoja tehdä työtä. Paljon on vielä opittavaa - ja paljon uutta kehitettävää. Olen iloinnut siitä, että olen tavannut useita aktiivisia seurakuntalaisia, joilla on mielessään ollut monenlaisia toiveita uutta seurakuntaa kohtaan.

13.1. vietimme seurakunnasassamme juhlamessua. Piispa Teemu Laajasalo siunasi niin työntekijät kuin luottamushenkilöt uusiin tehtäviinsä uudessa seurakunnassamme. Juhlamessu kokosi yli 300 seurakuntalaista eri puolilta seurakuntaa.

Seurakunnan alueet: Lapinjärvi, Lijendal, Loviisa, Pernaja ja Ruotsinpyhtää eivät ole kadonneet minnekään. On tärkeää tuntea kotipaikkarakkautta omaa kirkkoa ja sen ympäristöä kohtaan. Jumalanpalvelusyhteisöillä on aivan oma merkityksensä. Ne ovat niitä yhteisöjä, joissa me kasvamme ja kypsymme kristittyinä.

Olemme kuitenkin yhtä seurakuntaa ja siksi odotan ja toivon, että rohkeasti ylitämme vanhoja rajoja ja tulemme tutuiksi toistemme kanssa.

"Jumalan rakkaus. Kaikilla kylillä. Tässä ajassa." - nyt jo moneen kertaan toistettu slogani saa toivottavasti löytää toteuttamisen muotonsa tulevaisuudessa.

Seppo Apajalahti

Iltahämärä